Boek n°2: Mijn zus woont op de schoorsteenmantel

Heey liefste mogelijke lezers

Opnieuw moet ik me verontschuldigen voor het feit dat ik lang niets gepost heb, maar ik ben terug (… Again).

Omdat ik heel veel te posten zal hebben, begin ik maar met een boek. Ik heb gekozen om over het boek “Mijn zus woont op de schoorsteenmantel” te schrijven, omdat ik het toch al even uit had en ik er gisteren een boekbespreking over had (Aaaargh boekbesprekingen!!!).

Mijn zus Rose woont op de schoorsteenmantel. Nou ja, stukjes van haar dan. Drie vingers, haar rechterelleboog en haar knieschijf liggen begraven op een begraafplaats in Londen. Mijn ouders kregen heel erge ruzie toen de politie delen van haar IMG_2593[1]had gevonden. Mam wilde een graf waar ze naartoe kon. Maar pap wilde een crematie en de as in zee strooien.

Jamie is vijf jaar als zijn zus Rose door een terroristische aanslag om het leven komt. Sindsdien is er weinig over van het ooit zo gelukkige gezin. Vijf jaar later is zijn vader aan de drank, zijn moeder is er met een andere man vandoor gegaan en zijn oudere zus Jasmine lijdt aan anorexia. Het enige lichtpuntje in Jamies leven is zijn kat Roger. En Sunya, een moslimmeisje in zijn klas. Maar na de dood van Rose haar Jamies vader alles wat met moslims te maken heeft, en Jamie moet zijn prille vriendschap met Sunya angstvallig geheimhouden…

Ik vond het boek zeer vlot en goed geschreven, maar het verhaal zelf miste de nodige spanning. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik het een prachtig en ontroerend boek vond.

Waarom ben ik blij vandaag? Omdat het sneeuwt (soort van, al weet ik niet of smeltende sneeuw meetelt) en het is bijna kerstmis *speelt onophoudelijk kerstmuziek af*.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s