Bake my day 2: appel-honingcake

Hey mogelijke lezers

Ik begrijp niet hoe ik de afgelopen twee weken heb kunnen overleven zonder te bloggen. Ik had namelijk geen tijd en ik voelde me alles behalve goed. Maar nu voel ik me beter en ben ik helemaal klaar om verder te gaan. Zoals jullie misschien weten, hou ik zeer veel van bakken, dus besloot ik appel-honingcake te maken. Hier is het recept (voor 4 personen).

Dit heb je nodig:

  • 250 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 300 gr bloem (geen zelfrijzende)
  • 5 eieren
  • 100 gr suiker
  • 100 gr honing (heldere)
  • 2 appels
  • een zakje vanillesuiker
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • een snuifje kaneel
  • een snuifje zout
  1. Snij de boter in stukken en doe ze in een kom
  2. Voeg daarne de suiker en de honing toe
  3. Gooi de vanillesuiker (niet het volledige zakje, maar de helft ofzo) bij de andere ingrediënten en meng alles op lage snelheid
  4. Gooi tijdens het mixen de eieren er één voor één bij
  5. Zeef de bloem in een aparte kom en schud ze bij het beslag
  6. Blijf mixen tot je een egaal beslag krijgt. Voeg tussendoor het bakpoeder, een snuifje zout en het kaneelpoeder toe
  7. Verwarm de oven voor op 180°C en vet de binnenkant van het bakblik in. Schud daarna een beetje bloem over de hele binnenkant van het blik.
  8. Schil en snij de appels (in kleine stukjes) en meng ze door het beslag. Giet tot slot het beslag in het bakblik en zet het ca. 60 min. in de oven.

Nogmaals: onderschat de waarde van het aanrecht niet!

Waarom ben ik blij vandaag? Omdat ik me weer superfantastischgeweldig voel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s